Bagaimana melabur ASB melalui Maybank2U

Bagaimana melabur ASB melalui Maybank2U

Jom kita blaja macam mana nak top-up pelaburan ASB menggunakan Maybank2U. So takpayah nak bazir minyak, baris panjang2 dekat kounter ASNB, bank ataupun pos.

1st korang kene daftar dulu. Kalau korang dah daftar boleh skip ke Step 7.

Step 1 – Log in Maybank2U dan click INVESTMENTS.

2nd Step – Click ASNB Unit Trust

 

3rd step – Click add. (Kalau korang tak daftar lagi nama ASNB owner tak dipapar macam gambar dibawah).

Step 4 – Dekat product name akan ada drop-down list. Click Amanah Saham Bumiputera atau mana2 produk yang nak di daftar.

Step 5 – Baca dan tick box terms and agreements.

 

Step 6 – Isi membership no. (dekat buku akaun ASB), member ID type (bergantung kad pengenalan yg ko pakai), member ID no. (example: no. IC) dan nama. Click continue. Lepas isi, Maybank akan hantar application kepada ASNB dan akan mengambil 1-3 hari kalau apply pada hari bekerja. Kalau apply masa weekend ataupun cuti awam, application akan di proses pada hari bekerja seterusnya. Settle.

Step 7 – Ok lepas dah successfully registered, dekat summary nanti ada nama korang dekat bawah macam nama aku yang tertera. Untuk top-up, click ASNB payment.

Step 8 – Dekat drop-down menu click unit holder or akaun yang korang nak top-up.

Step 8 – Baca dan tick box terms and agreements.

 

Step 9 – Letak amaun pelaburan yang korang nak letak.

Step 10 – Done!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *